Ο πλούτος της ελληνικής γης δεν εξαντλείται στις μαγευτικές παραλίες και τα συναρπαστικά ορεινά τοπία. Υπάρχουν πτυχές της που βρίσκουν τόπο και τρόπο να τρυπώσουν στις πλέον δυσπρόσιτες ή άγονες γωνιές της, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο.
Τσάι του βουνού-Ολύμπου (Sideritis scardica). Ρίγανη (Origanum vulgare spp hirtum). Φασκόμηλο (Salvia fruticosa). Θυμάρι (Coridothymus capitatus). Δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis). Μέντα (Mentha piperita). Μελισσόχορτο (Melissa officinalis). Δυόσμος (Mentha spicata). Τίλιο (Tilia) κ.ά. Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της χώρας μας είναι ένας από τους κρίκους που μας ενώνουν με το χθες και ένα από τα πλέον ικανά πλεονεκτήματά μας για το αύριο.

 

Αιώνες τώρα προλαμβάνουν, θεραπεύουν, αναζωογονούν, χάρη σε μια εμπειρική γνώση που περνούσε από γενιά σε γενιά ως κομμάτι μιας ανεκτίμητης παρακαταθήκης.
Σήμερα, η επιστήμη τεκμηριώνει καθημερινά όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό τις ιδιότητές τους αυτές. Εμείς, μπορούμε και τα προσφέρουμε, καλλιεργώντας τα στις ιδανικές συνθήκες, εφαρμόζοντας παράλληλα πρότυπες πρακτικές και πιστοποιημένες διαδικασίες ξήρανσης και τυποποίησης. Έτσι μόνο μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα που απαιτεί η διεθνής παρουσία αυτών των ιδιαίτερων προϊόντων.

sideritis-scardica

Sideritis Scardica

oregano

Oregano

Στη νοτιοδυτική πλευρά του Ολύμπου, “χτυπάει η καρδιά” της etherea. Στους πλαγιές του βουνού όπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία κατοικούσαν οι δώδεκα θεοί καλλιεργούμε βιολογικά μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις σε​ τσάι του βουνού-Ολύμπου (Sideritis scardica) στη χώρα.

Από τη σύσταση του εδάφους και το υψόμετρο μέχρι το ιδιαίτερο μικροκλίμα, όλα κάνουν το σημείο ιδανικό για την καλλιέργεια του Sideritis scardica (τσάι του βουνού – Ολύμπου). Η ευρύτερη ζώνη είναι μία από τις περιοχές που ευδοκιμεί το είδος, γεγονός που κάνει δυνατή την ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης παρέμβασης σε επίπεδο συνθηκών. Το πότισμα γίνεται με τις βέλτιστες προτεινόμενες τακτικές, και χρησιμοποιείται στάγδην άρδευση.

Στα πλαίσια της καθετοποιημένης παραγωγής, καλλιεργούμε βιολογικά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων μας -συνολικής έκτασης 1.000 τ.μ.- τα πιστοποιημένα από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και από ιδιωτικά φυτώρια σπορόφυτα που θα μεταφυτευθούν στη συνέχεια στις εκτάσεις μας, τηρώντας σε κάθε βήμα της διαδικασίας το πρωτόκολλο βιολογικής γεωργίας.

Οι καλλιέργειες και οι χώροι ξήρανσης του προϊόντος βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, με εγκαταστάσεις που επιτρέπουν την ιδανική διαδικασία που θα οδηγήσει στο τελικό προϊόν. Γι’ αυτό και αμέσως μετά τη συγκομιδή του συγκεντρώνουμε το τσάι του βουνού-Ολύμπου σε μικρά δεμάτια, τα οποία τοποθετούνται για ξήρανση σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Έτσι, μπορούμε και εξασφαλίζουμε για εσάς μια ποσοτικά και ποιοτικά σταθερή σοδειά.

ολυδύναμα φυτά. Ιδανικές εδαφικές και κλιματικές συνθήκες. Εξειδικευμένη γνώση και προηγμένη τεχνογνωσία. Αυτές είναι οι παράμετροι στις οποίες εστιάζουμε.
Με στόχο μας αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμαστε με κρατικούς φορείς (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) αλλά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επιπλέον, οι πρακτικές βιολογικής γεωργίας, ο σεβασμός στη φυσική ισορροπία και η αειφορία είναι καθημερινές πρακτικές, που πιστοποιούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα!

Ελληνικα