Αιώνες τώρα προλαμβάνουν, θεραπεύουν, αναζωογονούν, χάρη σε μια εμπειρική γνώση που περνούσε από γενιά σε γενιά ως κομμάτι μιας ανεκτίμητης παρακαταθήκης.
Σήμερα, η επιστήμη τεκμηριώνει καθημερινά όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό τις ιδιότητές τους αυτές. Εμείς, μπορούμε και τα προσφέρουμε, καλλιεργώντας τα στις ιδανικές συνθήκες, εφαρμόζοντας παράλληλα πρότυπες πρακτικές και πιστοποιημένες διαδικασίες ξήρανσης και τυποποίησης. Έτσι μόνο μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα που απαιτεί η διεθνής παρουσία αυτών των ιδιαίτερων προϊόντων.
Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά etherea. Γιατί το μέλλον ξεκινάει από τις ρίζες μας…

ιστοποίηση
Βιολογικής καλλιέργειας TUV Hellas

Μοναδικές ποικιλίες βοτάνων
21

Έκταση καλλιεργειών
315.000 τ.μ

Τσάι του βουνού / Σιδερίτης

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πήρε το όνομά του από τον σίδηρο (Fe) που περιέχει. Κάποιοι άλλοι εξαιτίας της ικανότητάς του να θεραπεύει τις πληγές που προκαλούνται από σιδερένια αντικείμενα. Τέλος υπάρχει και η άποψη που υποστηρίζει πως η ονομασία του οφείλεται στο σχήμα των δοντιών του κάλυκα, που μοιάζουν με αιχμή λόγχης. Η προέλευση του ονόματος του σιδερίτη μπορεί να μην είναι σαφής, δεδομένο όμως θεωρείται ότι οι ευεργετικές ιδιότητές του είναι πολλές και ευρύτατες.

Ρίγανη

Κλειδί για τις ιδιότητες της ρίγανης αποτελεί η καρβακρόλη, το κύριο συστατικό του αιθέριου ελαίου του φυτού, με κύρια χαρακτηριστικά του τη δράση του ως αντισηπτικό, τονωτικό, αλλά και ανακουφιστικό κατά των εντερικών λοιμώξεων. Επίσης παρουσιάζει σημαντικές αντιμυκητιακές ιδιότητες έναντι παθογόνων μυκήτων όπως Malassezia furfur, Trichophyton rubrum and Trichophyton beigelii.

Ελληνικα